Fasola
Dlaczego warto kupować rośliny strączkowe? Oczywiście, że w Vehgro
Kupowanie roślin strączkowych oznacza wprowadzenie do domu smacznych i zdrowych warzyw. Rośliny strączkowe nazywane są również fasolą. To ogólna nazwa. Rośliny strączkowe to nasiona roślin z rodziny „Motylkowate”. W skład tej grupy wchodzą między innymi groch, kiełki, fasola, orzeszki ziemne (to nie są orzechy), soja i soczewica. W VehGro możesz kupić suszoną soję.
Zdrowo w strączkach
Dlaczego warto kupować rośliny strączkowe? Fasola jest szczególnie zdrowa. Jest pełna białka, błonnika, minerałów i węglowodanów. Na dodatek rośliny strączkowe zawierają niewiele tłuszczu. Nic dziwnego, że rośliny strączkowe stanowią podstawę najlepszych zamienników mięsa.
Fasola od Private Label
Kolejny powód, aby kupować rośliny strączkowe lub suszoną fasolę w Vehgro: umożliwiamy wprowadzenie ich na rynek pod marką Private Label. Nasza ekologiczna fasola jest często bezmarkowa, co pozwala na wprowadzenie jej jako własny produkt.
W ten sposób można stworzyć własną markę na miarę. Vehgro wspiera Cię tam, gdzie to konieczne. Nasi eksperci mają wieloletnie doświadczenie i wiedzą, co jest potrzebne, aby produkt stał się „gotowy do sprzedaży”.
Wysyłka fasoli
Chcesz wysłać zamówienie bezpośrednio do swojego klienta, ale nie chcesz ujawniać nazwy dostawcy? Jak to zrobić? Prosto: zapewniamy, że do Twojej przesyłki z fasolą dołączony zostanie specyficzny dokument przewozowy. Musisz tylko wysłać ten dokument e-mailem do nas, a następnie Twoja fasola zostanie wysłana w przezroczystej taśmie z dokumentem przewozowym w Twoim stylu.
Fasola lśniąca: co to właściwie jest?
Kupując fasolę lśniącą? Robisz to w Vehgro. Ale czym dokładnie są te zielone perełki? Fasola lśniąca to ulubione letnie fasole w Holandii. W lipcu i sierpniu są absolutnie najsmaczniejsze. To idealny czas na cieszenie się tymi małymi przyjaciółmi witaminowymi.
Te fasole to nasionka z fasoli, które znajdziesz w welurowej, wydłużonej strączce. Sama strączka nie jest jadalna, w przeciwieństwie do np. fasolki szparagowej. Kupując fasolę lśniącą = wyrzucasz strączek.
Najlepsze fasole lśniące
Najlepsze fasole lśniące pochodzą z upraw ekologicznych. Fasola lśniąca dostępna jest w wersji świeżej lub suszonej. Najlepsza jest oczywiście świeża, chociaż proszek z fasoli lśniącej również jest cennym dodatkiem do każdej kuchni. Kupno suszonej fasoli to także opcja.
Jeśli korzystasz z suszonej fasoli, pamiętaj, że musi ona być moczona w zimnej wodzie przez ponad 12 godzin. Kupno suszonych roślin strączkowych ma sens ze względu na dłuższą trwałość w porównaniu do świeżych lub w puszkach.
Smak fasoli lśniącej
Kupowanie roślin strączkowych jest polecane dla każdego, kto chce utrzymać zdrowy styl życia, ale także ze względu na bogaty i pełny smak. Weź fasolę lśniącą: dobrze komponuje się z różnymi innymi składnikami. Wyróżnia się swoją gorzką nutą. Im starsza fasola, tym intensywniejszy jej smak. Im młodsza, tym łagodniejszy i pełniejszy smak. Idealna do sałatek.
Czym są fasole aduki?
Kupując fasole aduki? Pamiętaj, że mogą być także oferowane pod nazwą fasole asuki, azuki lub adzukowe. Te małe fasole sojowe mają ciemnoczerwoną barwę, z kremowym paskiem z boku. Fasole aduki są nasionami Vigna Angularis. Ta jednoroczna roślina pnąca jest szczególnie hodowana w Azji. Fasole aduki są bogate w białko i minerały. Ponadto zawierają bardzo mało tłuszczu.
Czym są fasole pinto?
Fasola pinto nazywana jest także „fasolą kielecką”. Te fasole mają cętkowaną skórkę. Po hiszpańsku znane są jako „frijol pinto”, czyli „cętkowana fasola”. Fasola nadaje się do chili con carne oraz jako nadzienie do burrito. Gdzie kupić fasolę pinto? Oczywiście w Vehgro. Możesz kupić te „cętkowane jajka” w ilości 100 gramów, 1, 5 lub 25 kilogramów.