Cacao w proszku 10-12 Alkalizowany Theobroma Ekologiczny

4.5/5.0 (4 reviews)

Hurtownia i marka własna kakao w proszku 10-12 alkaalizowane Theobroma Ekologiczny. Kupować hurtowo czy jako konsument? Zamów bezpośrednio!

Extra accessories
Potrzebujesz pomocy?
Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00–17:00
Skontaktuj się z nami
Browse to
Pro's & cons
  • plus-circle Wykonane z ekologicznych ziaren kakao z Peru
  • plus-circle Zasadowane dla stałego ciemnego koloru i intensywnego smaku
  • plus-circle Idealne do przygotowywania czekolady, kakao i deserów
Details

Alkalizowane Kakao Ekologiczny

Alkalizowane kakao nazywane jest również holenderskim kakao, ponieważ ten proces jest w dużej mierze realizowany w Holandii. W tym procesie naturalne kakao jest myte roztworem węglanu potasu, co neutralizuje kwas w kakao. To sprawia, że kakao jest zawsze ciemnobrązowe i nie zmienia koloru ani smaku.

Holenderskie (alkalizowane) kakao różni się od kakao, które można znaleźć w innych krajach, dlatego alkalizowane kakao nazywane jest również "Dutch cacao" w Ameryce. Proces alkalizacji kakao został odkryty w 1828 roku przez Coenraada van Houtena i dalej doskonalony około 1900 roku. Obróbka ta sprawia, że smak jest łagodniejszy i bardziej intensywny.

Użycie Alkalizowanego Cacao w Prosze

Alkalizowane kakao w proszku jest bardzo odpowiednie do przygotowywania czekolady i kakao. Ponadto ciemne kakao w proszku jest również używane w wielu deserach jako składnik lub jako polewa.

Niealkalizowane kakao w proszku mamy również w naszej ofercie, zobacz tutaj: .

Gdzie można kupić kakao w proszku?

Oczywiście, możesz kupić kakao w proszku w Vehgroshop. W naszym sklepie internetowym możesz zamówić kakao w proszku w opakowaniach od małych do dużych. Zapisz się do naszej newslettera i nie przegap żadnej oferty na kakao w proszku.

Premium Kakao w Proszku 10-12 Alkalizowane Theobroma Ekologiczny

Ten produkt od VehGro to ekologiczny produkt certyfikowany o najwyższej jakości. Dzięki temu certyfikatowi wiesz, że to, co kupujesz, zostało wytworzone z dbałością o ludzi i środowisko.

VehGro to produkty, które są zdrowe i najwyższej jakości. Wybrane przez nas (biologiczne) produkty pochodzą z różnych regionów na świecie. Wszystkie produkty są kontrolowane w Europie i często również pakowane.

Certyfikat BIO oznacza 100% kontrolowane ekologiczny i wiarygodność. Te składniki są więc gwarantowane wolne od wszelkich dodatków, takich jak cukry, tłuszcze i spełniają wszystkie europejskie wymagania dotyczące pestycydów. Jakość naszych produktów jest regularnie kontrolowana.

Szukasz hurtowni lub dużego opakowania kakao w proszku?

VehGro to hurtownia i importer Kakao w Proszku 10-12 Alkalizowane Theobroma Ekologiczny. Oferujemy tysiące (biologicznych) składników, które możemy oferować zarówno jako pojedyncze składniki, jak i mieszanki. Czy jesteś zainteresowany możliwościami, które oferujemy, aby z naszych składników stworzyć własne produkty?
Zobacz nasz koncept prywatnej marki.

Twoja własna prywatna marka Kakao w Proszku 10-12 Alkalizowane Theobroma Ekologiczny?

Chcesz wprowadzić na rynek własne Kakao w Proszku 10-12 Alkalizowane Theobroma Ekologiczny? Skontaktuj się z działem sprzedaży. Chętnie Ci pomożemy.

Więcej informacji
Oczekiwany powrót około: 28 lip 2025
Numer artykułu 43270-conf
Specyfikacja produktu Specsheet
Forma produktu Proszek
Składniki Ziarno kakaowca
Witaminy i Minerały Potas
Specjalne Cechy Ekologiczny
Kraj uprawy Peru
Marka Private Label
Kod HS 18050000
Możliwość private label? Tak
Zalecane użycie Ten rodzaj niskotłuszczowy zawiera 10-12% masła kakaowego i jest często używany do aromatyzowania wyrobów piekarskich (ciast, ciastek itp.), kremu, masła maślanego, bitej śmietany itd.
Energia (kcal/kJ) 342 kcal / 1430 KJ
Białka 24 g
Węglowodany 14 g
Tłuszcze 11 g
Tłuszcze nasycone 6,5 g
Włókna 33 g
Sód -
Sól <0,1 g
Opinie
star star star star star
4
Organiczne kakao
Surowy do jogurtu lub jako napój, aksamitnie gładki i aromatyczny. Więcej tego w przyszłości.
Helrener I
star star star star star
5
Działało jak słoneczko.
Bardzo dobry produkt.
Dornack
star star star star star
4
Robienie czekolady
Kakao smakuje doskonale. Codziennie rano przygotowuję trochę czekolady:
15 gram mleka w proszku pełnotłustego,
10 gram kakao,
5 gram miodu akacjowego,
15 gram pełnotłustego mleka.
Wystarczy to wymieszać, pozostawić do stwardnienia i można jeść na lunch.
Axel Hagg
Potrzebujesz pomocy?
Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00–17:00
Skontaktuj się z nami