Cacao w proszku 10-12 Alkalizowany Theobroma Ekologiczny

Hurtownia i marka własna kakao w proszku 10-12 alkaalizowane Theobroma Ekologiczny. Kupować hurtowo czy jako konsument? Zamów bezpośrednio!
Extra accessories
- Wykonane z ekologicznych ziaren kakao z Peru
- Zasadowane dla stałego ciemnego koloru i intensywnego smaku
- Idealne do przygotowywania czekolady, kakao i deserów
Alkalizowane Kakao Ekologiczny
Alkalizowane kakao nazywane jest również holenderskim kakao, ponieważ ten proces jest w dużej mierze realizowany w Holandii. W tym procesie naturalne kakao jest myte roztworem węglanu potasu, co neutralizuje kwas w kakao. To sprawia, że kakao jest zawsze ciemnobrązowe i nie zmienia koloru ani smaku.
Holenderskie (alkalizowane) kakao różni się od kakao, które można znaleźć w innych krajach, dlatego alkalizowane kakao nazywane jest również "Dutch cacao" w Ameryce. Proces alkalizacji kakao został odkryty w 1828 roku przez Coenraada van Houtena i dalej doskonalony około 1900 roku. Obróbka ta sprawia, że smak jest łagodniejszy i bardziej intensywny.
Użycie Alkalizowanego Cacao w Prosze
Alkalizowane kakao w proszku jest bardzo odpowiednie do przygotowywania czekolady i kakao. Ponadto ciemne kakao w proszku jest również używane w wielu deserach jako składnik lub jako polewa.
Niealkalizowane kakao w proszku mamy również w naszej ofercie, zobacz tutaj: .
Gdzie można kupić kakao w proszku?
Oczywiście, możesz kupić kakao w proszku w Vehgroshop. W naszym sklepie internetowym możesz zamówić kakao w proszku w opakowaniach od małych do dużych. Zapisz się do naszej newslettera i nie przegap żadnej oferty na kakao w proszku.
Premium Kakao w Proszku 10-12 Alkalizowane Theobroma Ekologiczny
Ten produkt od VehGro to ekologiczny produkt certyfikowany o najwyższej jakości. Dzięki temu certyfikatowi wiesz, że to, co kupujesz, zostało wytworzone z dbałością o ludzi i środowisko.
VehGro to produkty, które są zdrowe i najwyższej jakości. Wybrane przez nas (biologiczne) produkty pochodzą z różnych regionów na świecie. Wszystkie produkty są kontrolowane w Europie i często również pakowane.
Certyfikat BIO oznacza 100% kontrolowane ekologiczny i wiarygodność. Te składniki są więc gwarantowane wolne od wszelkich dodatków, takich jak cukry, tłuszcze i spełniają wszystkie europejskie wymagania dotyczące pestycydów. Jakość naszych produktów jest regularnie kontrolowana.
Szukasz hurtowni lub dużego opakowania kakao w proszku?
VehGro to hurtownia i importer Kakao w Proszku 10-12 Alkalizowane Theobroma Ekologiczny. Oferujemy tysiące (biologicznych) składników, które możemy oferować zarówno jako pojedyncze składniki, jak i mieszanki. Czy jesteś zainteresowany możliwościami, które oferujemy, aby z naszych składników stworzyć własne produkty?
Zobacz nasz koncept prywatnej marki.
Twoja własna prywatna marka Kakao w Proszku 10-12 Alkalizowane Theobroma Ekologiczny?
Chcesz wprowadzić na rynek własne Kakao w Proszku 10-12 Alkalizowane Theobroma Ekologiczny? Skontaktuj się z działem sprzedaży. Chętnie Ci pomożemy.
Oczekiwany powrót około: | 28 lip 2025 |
---|---|
Numer artykułu | 43270-conf |
Specyfikacja produktu | Specsheet |
Forma produktu | Proszek |
Składniki | Ziarno kakaowca |
Witaminy i Minerały | Potas |
Specjalne Cechy | Ekologiczny |
Kraj uprawy | Peru |
Marka | Private Label |
Kod HS | 18050000 |
Możliwość private label? | Tak |
Zalecane użycie | Ten rodzaj niskotłuszczowy zawiera 10-12% masła kakaowego i jest często używany do aromatyzowania wyrobów piekarskich (ciast, ciastek itp.), kremu, masła maślanego, bitej śmietany itd. |
Energia (kcal/kJ) | 342 kcal / 1430 KJ |
Białka | 24 g |
Węglowodany | 14 g |
Tłuszcze | 11 g |
Tłuszcze nasycone | 6,5 g |
Włókna | 33 g |
Sód | - |
Sól | <0,1 g |
15 gram mleka w proszku pełnotłustego,
10 gram kakao,
5 gram miodu akacjowego,
15 gram pełnotłustego mleka.
Wystarczy to wymieszać, pozostawić do stwardnienia i można jeść na lunch.