Glukoza DE 97 Deksryza Proszek Finałowy Ekologiczny

5/5.0 (1 reviews)

Hurtownia i marka własna Glukozy DE 97 Proszek Deksroza Finałowa Ekologiczny. Kupować hurtowo czy jako konsument? Zamów bezpośrednio!

minus plus
Obliczanie daty dostawy...
Extra accessories
Potrzebujesz pomocy?
Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00–17:00
Skontaktuj się z nami
Browse to
Pro's & cons
  • plus-circle Wykonane z naturalnie występującej D-glukozy, ważnego źródła energii
  • plus-circle Popularny składnik jako słodzik w różnych przepisach
  • plus-circle Proszek glukozowy o różnych numerach Dextrose Equivalent (DE) do różnych zastosowań
Details

D-glukoza

Glukoza to naturalnie występujący związek chemiczny. Ten proszek glukozowy nazywany jest również D-glukozą. D-glukoza znana jest także jako cukier winogronowy lub dextroza. D-glukoza jest monosacharydem (cukrem prostym), podkategorią węglowodanów. Jest ważnym źródłem energii. Glukoza jest wytwarzana przez rośliny i większość alg za pomocą fotosyntezy (przemiana światła w węglowodany).

Glukoza, którą kupujesz u nas, jest popularnym składnikiem w różnych przepisach jako środek słodzący. Jest wytwarzana poprzez rozkładanie skrobi (w tym przypadku kukurydzianej) przy pomocy enzymów na glukozę.

Jak powstaje glukoza?

Proszek glukozowy z kukurydzy jest wytwarzany poprzez przetwarzanie skrobi kukurydzianej:

  1. Najpierw skrobia kukurydziana jest mieszana z wodą.
  2. Następnie do cieczy dodawane są enzymy, które rozkładają skrobię i przekształcają ją w glukozę.
  3. Gdy cała skrobia została rozłożona, pozostaje syrop glukozowy. Syrop glukozowy jest około 70% tak słodki jak sacharoza (cukier stołowy). Użyj syropu glukozowego, aby osłodzić napoje takie jak kawa, herbata czy nawet woda. Jest to doskonała alternatywa dla cukru, i nie dodaje kalorii do twojego napoju. Używasz go także do przygotowywania cukru plastycznego lub lukru królewskiego na swoim cieście.
  4. Dzięki dodaniu innego rodzaju enzymu glukoza może być dalej rozkładana i przekształcana w fruktozę. Powstały syrop zawiera około 50% glukozy i 50% fruktozy. Syrop glukozowo-fruktozowy jest słodszy niż zwykły syrop glukozowy i często jest stosowany w przetworzonych produktach spożywczych jako środek słodzący lub do utrzymania ich wilgotności.

Ale kiedy staje się proszkiem glukozowym?

Cóż, proces przekształcania skrobi w glukozę (krok 2) może być przedwcześnie przerwany, zanim zostanie zakończony. To, co wtedy pozostaje, to mieszanka wody, skrobi i glukozy. Ta mieszanka jest suszona na sucho i to jest proszek glukozowy. Dokładny stosunek skrobi do glukozy określa równoważnik dextrozy.

Równoważnik Dextrozy (DE)

Liczba DE glukozy mówi coś o sile wiązania i mocy słodzącej glukozy i zależy od stopnia przekształcenia skrobi w glukozę. Na skali od 0 do 100, 0 to czysta skrobia, a 100 to czysta glukoza. Im niższy numer, tym wyższa siła wiązania produktu. Im wyższy numer, tym wyższa moc słodząca.

Gdzie można kupić glukozę DE 97?

Oczywiście możesz kupić glukozę w Vehgroshop. W naszym sklepie internetowym możesz zamówić glukozę DE 97 w opakowaniach od małych do dużych. Zapisz się na nasz newsletter i nie przegap żadnej oferty glukozowej.

Premium Glukoza DE 97 Dextrose Proszek Finałowy Ekologiczny

Ten produkt od VehGro to ekologiczny produkt certyfikowany najwyższej jakości. Dzięki temu certyfikatowi wiesz, że to, co kupujesz, powstało z dbałością o ludzi i naturę.

VehGro stawia na produkty, które są zdrowe i najwyższej jakości. Wybrane przez nas (ekologiczne) produkty pochodzą z różnych regionów świata. Wszystkie produkty są kontrolowane w Europie, a wiele z nich także pakowanych.

Certyfikat BIO oznacza 100% kontrolowane ekologiczny i niezawodność. Te składniki są więc gwarantowane wolne od wszelkich dodatków, takich jak cukry, tłuszcze, i spełniają wszystkie europejskie wymagania dotyczące pestycydów. Jakość naszych produktów jest regularnie kontrolowana.

Szukasz hurtowni lub dużego opakowania glukozy DE 97?

VehGro jest hurtownią i importerem glukozy DE 97 Dextrose Proszek Finałowy Ekologiczny. Oferujemy szeroki wachlarz tysięcy (ekologicznych) składników, które możemy zaoferować zarówno jako pojedynczy składnik, jak i w mieszankach. Czy jesteś zainteresowany możliwościami, które oferujemy, aby z naszych składników stworzyć własne produkty?
Sprawdź nasze koncepcje prywatnej marki.

Własna prywatna marka Glukoza DE 97 Dextrose Proszek Finałowy Ekologiczny?

Chcesz wprowadzić na rynek swoją własną Glukozę DE 97 Dextrose Proszek Finałowy Ekologiczny? Skontaktuj się z naszym działem sprzedaży. Chętnie Ci pomożemy.

Więcej informacji
Numer artykułu 80167-conf
Specyfikacja produktu Specsheet
Forma produktu Proszek
Składniki Glukoza
Specjalne Cechy Ekologiczny, Lacto-wegetariański, Wegetariańskie, Wegański
Kraj uprawy Chiny
Marka Private Label
Kod HS 17023050
Możliwość private label? Tak
Zalecane użycie Dodać według smaku
Energia (kcal/kJ) 402 kcal / 1683 KJ
Białka 0 g
Węglowodany 99 g (sugars: 96 g)
W tym cukry 0 g (saturated: 0 g)
Tłuszcze 0 g
Tłuszcze nasycone 0 g
Włókna 0 g
Sód 0 g
Sól < 0,1 g
Opinie
star star star star star
5
Spełnia to, co obiecuje
Dodaję łyżeczkę do swojego napoju sportowego i zdecydowanie widać różnicę w poziomie energii. Jestem z tego bardzo zadowolony.
Mike
Potrzebujesz pomocy?
Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00–17:00
Skontaktuj się z nami