Keltańska sól morska gruboziarnista 2-4 mm

Hurtownia i marka prywatna Keltickiej Soli Morskiej Grubej Suchej 2-4 mm. Zakupy hurtowe lub jako konsument? Zamów bezpośrednio!
- Naturalne pochodzenie z Francji, zbierane według starej tradycji przez solniczych z Bretanii.
- Zawiera ważne minerały i pierwiastki śladowe pochodzące z gleby gliniastej, co prowadzi do unikalnego jasnoszarego koloru i smaku.
- Odpowiednie do wielu potraw, może być używane jako zamiennik zwykłej soli.
Pochodzenie
Keltańska sól morska znana jest również jako “Sel de Guarande” lub "Sel gris" i pochodzi z Francji. Słynna sól morska z Guérande jest zbierana od ponad 2000 lat według starej tradycji przez solników z Bretanii, we Francji. Pola solne składają się z szaro-niebieskiego łupka. Ta glina oddaje ważne minerały i mikroelementy do kryształu soli, co nadaje atlantyckiej soli morskiej jej unikalny jasnoszary kolor i niezapomniany smak.
Tradycyjna produkcja keltańskiej soli morskiej.
Od wieków produkcja keltańskiej soli morskiej odbywa się ręcznie. W różnych następujących po sobie basenach solnych woda morska powoli staje się keltańską solą morską. Atlantycka woda morska napływa latem przy wysokiej wodzie przez system kanałów do pierwszego basenu solnego, gdzie odpoczywa, aby większe cząstki wody mogły opaść na dno.
Czysta woda morska, która pozostaje, jest prowadzone do następnego basenu solnego. Te i kolejne baseny solne mają gliniane dno bogate w minerały i mikroelementy. W wyniku gliny zawartość sodu w wodzie morskiej nieco się zmniejsza. To nadaje keltańskiej soli morskiej jej delikatny smak.
W ostatnim basenie solnym woda morska, która już zawiera minerały i mikroelementy, jest ponownie uspokajana, aby słońce mogło odparować wodę. Minerały i mikroelementy są wchłaniane w sól, która powoli osadza się na dnie. Górna warstwa soli, która miała najmniejszy kontakt z gliniastym dnem i jest prawie biała, jest najpierw zbierana ręcznie. Ta sól nazywa się Fleur de sel.
Następnie zbiera się pozostałą sól, która jest szara i zawiera więcej minerałów i mikroelementów niż Fleur de Sel, ręcznie. Ta sól morska jest następnie suszona. Gdy jest całkowicie sucha, jest pakowana bez dalszego przetwarzania.
Smak i zastosowanie
Keltańska sól morska o intensywnym, ale delikatnym smaku jest odpowiednia do wielu potraw. Ta sól nadaje się do używania w młynku do soli. Jest także doskonałym zamiennikiem zwykłej soli, soli stołowej lub soli jodowanej. Przeczytaj poniżej więcej o tym, gdzie można kupić keltańską sól morską.
Hurtownia keltańskiej soli morskiej
Szukasz hurtowni lub dużego pakowania keltańskiej soli morskiej? Vehgroshop to hurtownia keltańskiej soli morskiej. Chcesz kupić keltańską sól morską? Oferujemy różne opakowania od 100 gramów do pełnych palet. Zapisz się do naszego newslettera i nie przegap żadnej oferty na keltańską sól morską.
Numer artykułu | 43130-conf |
---|---|
Specyfikacja produktu | Specsheet |
Forma produktu | Granulat |
Składniki | Sól morska |
Kraj uprawy | Francja |
Marka | Private Label |
Kod HS | 25010091 |
Możliwość private label? | Tak |
Zalecane użycie | Dodać do smaku |
Energia (kcal/kJ) | - |
Białka | - |
Węglowodany | - |
Tłuszcze | - |
Tłuszcze nasycone | - |
Włókna | - |
Sód | 35 g |
Sól | - |