Mąka karobowa Ekologiczny

Ekologiczny Proszek z chlebka świętojańskiego: zamiennik kakao, bogaty w witaminy i minerały, idealny do pieczenia.
- oszczędź
Extra accessories
- Wykonane z strąków drzewa chleba świętojańskiego z obszaru Morza Śródziemnego.
- Słodsze i ma łagodny orzechowy smak w porównaniu do kakao.
- Używane jako alternatywa dla kakao w produktach piekarniczych i czekoladowych.
Pochodzenie Carobu
Proszek z karobu (lub proszek karobowy) pochodzi z drzewa chlebu świętojańskiego (ceratonia siliqua). Gatunek ten występuje głównie w regionie Morza Śródziemnego. Roślina znana jest ze swoich strąków o wysokiej wartości odżywczej. Proszek z karobu może być używany jako zamiennik kakao, ponieważ smaki są do siebie dość podobne, karob jest tylko słodszy i ma łagodny orzechowy smak.
Drzewo chlebu świętojańskiego osiąga wysokość do 10 metrów. Korona jest szeroka i półkulista, podtrzymywana przez grubą łodygę z chropowatą brązową korą i solidnymi gałęziami. Drzewo chlebu świętojańskiego uprawiane jest na dużą skalę z powodu mąki z nasion chlebu świętojańskiego, która wytwarzana jest z nasion, ale wciąż rośnie także dziko w wschodnich regionach Morza Śródziemnego. Drzewa chlebu świętojańskiego mogą przetrwać długie okresy suszy, jednak aby wyprodukować owoce do proszku z karobu, potrzebują rocznie 500 do 550 mm deszczu.
Przetwarzanie na Proszek z Karobu
Proszek z karobu powstaje z łupiny i miąższu strąków drzewa chlebu świętojańskiego. Strąki osiągają długość do 20 cm i mają około 3 cm grubości. Po zbiorach strąki karobu są suszone i przesiewane. Nasiona są usuwane do produkcji mąki z nasion chlebu świętojańskiego. Następnie strąki karobu trafiają do pieca, gdzie są prażone. Po tym procesie strąki mogą być przetwarzane na proszek z karobu.
Słodki smak Proszku z Karobu
Proszek z karobu ma piękny jasnobrązowy kolor. Ma lekko karmelowy smak i jest słodszy od kakao. Dodatkowo proszek z karobu ma również słodki aromat, co zapewnia przyjemny zapach.
Użycie Karobu
Proszek z karobu jest znanym zamiennikiem kakao i jest stosowany w różnych produktach czekoladowych. Używaj proszku z karobu jako zamiennika kakao w wypiekach, takich jak ciasta i ciasteczka, lub wykorzystuj go w czekoladzie na gorąco i lodach.
Wysoka wartość odżywcza Proszku z Karobu
Nasz ekologiczny proszek z karobu jest zdrowszy niż kakao. Zawiera więcej witamin i minerałów, takich jak żelazo i wapń, nie zawiera kofeiny, ma mniej tłuszczu i mniej kwasu szczawiowego niż kakao. Dzięki wysokiemu udziałowi naturalnych cukrów w proszku z karobu, do potraw z tym proszkiem potrzebna jest mniejsza ilość dodatkowego cukru niż przy użyciu kakao.
Gdzie można kupić ekologiczny proszek z karobu?
Oczywiście możesz kupić ekologiczny proszek z karobu w Vehgroshop. W naszym sklepie internetowym możesz zamówić ekologiczny proszek z karobu w opakowaniach od małych do dużych. Zapisz się do naszego newslettera i nie przegap żadnej oferty ekologiczny proszku z karobu.
Let op:
Dit product mag niet worden gebruikt als vervanging voor een gezonde levensstijl en een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet.
Bij doorverkoop van dit artikel dient u de consument in te lichten m.b.t. maximale dosering van dit product.
Premium Proszek z Karobu Ekologiczny
Ten produkt od VehGro to ekologiczny produkt certyfikowany o premium jakości. Dzięki temu certyfikatowi wiesz, że to, co kupujesz, powstało z troską o ludzi i przyrodę.
VehGro stawia na produkty, które są zdrowe i najwyższej jakości. Wybrane przez nas (ekologiczne) produkty pochodzą z różnych regionów świata. Wszystkie produkty są kontrolowane w Europie, a często także pakowane.
Certyfikat BIO oznacza 100% kontrolowany ekologiczny i wiarygodny. Zatem te składniki są gwarantowane wolne od wszelkich dodatków, takich jak cukry, tłuszcze i spełniają wszystkie europejskie wymagania dotyczące pestycydów. Jakość naszych produktów jest regularnie kontrolowana.
Szuka hurtowni lub dużego opakowania ekologiczny proszku z karobu?
VehGro jest hurtownią i importerem Proszku z Karobu Ekologiczny. Oferujemy szeroką gamę tysięcy (ekologicznych) składników, które możemy zaoferować zarówno jako pojedyncze składniki, jak i mieszanki. Czy jesteś zainteresowany możliwościami, które oferujemy, aby z naszych składników stworzyć własne produkty?
Sprawdź nasze koncepcje prywatnej marki.
Twój własny prywatny znak Proszku z Karobu Ekologiczny?
Czy chcesz wprowadzić na rynek własny Proszek z Karobu Ekologiczny? Skontaktuj się z naszym działem sprzedaży. Chętnie Ci pomożemy.
Numer artykułu | 40102-conf |
---|---|
Specyfikacja produktu | Specsheet |
Forma produktu | Proszek |
Składniki | Chleb świętojański |
Witaminy i Minerały | Żelazo |
Specjalne Cechy | Ekologiczny |
Kraj uprawy | Hiszpania |
Kraj produkcji | Hiszpania |
Marka | Private Label |
Kod HS | 18050000 |
Możliwość private label? | Tak |
Zalecane użycie | Proszek karobowy jest używany jako zamiennik kakao w proszku. |
Energia (kcal/kJ) | 300 kcal / 1256 KJ |
Białka | 5 g |
Węglowodany | 49,1 g (of which sugars: 40,5 g) |
Tłuszcze | 0,7 g (saturated: 0,1 g) |
Włókna | 39,8 g |
Sól | 0.09 g |