Mąka tarwieńska pełnoziarnista Ekologiczny

Hurtownia i marka własna mąki pszennej pełnoziarnistej Ekologiczny. Zakupy hurtowe lub jako konsument? Zamów bezpośrednio!
Extra accessories
- Wykonane z całej pszenicy, w tym otrębów i kiełków, dla większej ilości błonnika, białka i witamin.
- Grubsza i ciemniejsza mąka o orzechowym smaku, w przeciwieństwie do mąki pszennej z mniejszą ilością składników odżywczych.
- Wszechstronne w użyciu do chleba, naleśników, muffinek, ciasteczek oraz jako zagęszczacz do zup i sosów.
Jak powstaje mąka pszenna pełnoziarnista?
Rozpoczyna się od ziarna pszenicy, które jest pełnym ziarnem pszenicznym. Ziarno pszenicy składa się z trzech części:
- Otręby
Otręby to twarda zewnętrzna warstwa ziarna pszenicy. Jest bogata w błonnik, minerały i witaminy. - Germa
Germa to wewnętrzna warstwa ziarna pszenicy. Jest bogata w białka, witaminy i minerały. - Endosperm
Endosperm to bogata w skrobię środkowa warstwa ziarna pszenicy. Większość węglowodanów i kalorii w mące pochodzi z endospermu.
Mąka pełnoziarnista jest produkowana poprzez zmielenie całego ziarna pszenicy, w tym otrębów, germy i endospermu. Tego rodzaju mąka zawiera więc dużo błonnika, białek i witamin.
Jaka jest różnica między mąką pszenną pełnoziarnistą a mąką pszenną?
Różnica tkwi w mielenie. Mąka pełnoziarnista jest produkowana z całego ziarna pszenicy, w tym otrębów i germy. Skutkuje to grubszą, ciemniejszą mąką o orzechowym smaku. Mąka pszenna jest mielona tylko z endospermu, co skutkuje drobniejszym mieleniem i jaśniejszym kolorem. Ponadto mąka pszenna zawiera znacznie mniej wartości odżywczych.
Zastosowania mąki pełnoziarnistej
Mąka pełnoziarnista może być używana w różnych przepisach, w tym na chleb, naleśniki, muffiny i ciastka. Może być również używana jako zagęszczacz do zup i sosów.
Uważaj przy pieczeniu
Przy pieczeniu z mąką pełnoziarnistą ważne jest, aby pamiętać, że ciasto będzie sztywniejsze niż przy użyciu białej mąki. Dzieje się tak, ponieważ otręby i germa w mące pełnoziarnistej absorbują więcej płynów. Dlatego w przepisach użyj więcej płynów niż wskazane, gdy używasz mąki pełnoziarnistej.
Dodatkowo mąka pszenna pełnoziarnista nie wyrasta tak dobrze jak biała mąka, więc wypieki z mąki pszennej pełnoziarnistej będą gęstsze.
Gdzie można kupić mąkę pełnoziarnistą?
Oczywiście, mąkę pszenną pełnoziarnistą można kupić w Vehgroshop. W naszym sklepie internetowym można zamawiać mąkę pełnoziarnistą w opakowaniach od małych do dużych. Zapisz się do naszego biuletynu i nie przegap żadnej promocji na mąkę pszenną pełnoziarnistą.
Premium Mąka Pszenna Pełnoziarnista Ekologiczny
Ten produkt od VehGro to produkt certyfikowany jako ekologiczny o najwyższej jakości. Dzięki temu certyfikatowi wiesz, że to, co kupujesz, powstało z uwagą i dbałością o ludzi i naturę.
VehGro stawia na produkty, które są zdrowe i najwyższej jakości. Wybrane przez nas (biologiczne) produkty pochodzą z różnych regionów świata. Wszystkie produkty są kontrolowane w Europie i często również pakowane.
Certyfikat BIO oznacza 100% kontrolowany ekologiczny i niezawodność. Te składniki są więc gwarantowane jako wolne od wszelkich dodatków, takich jak cukry, tłuszcze i spełniają wszystkie europejskie wymagania dotyczące środków ochrony roślin. Jakość naszych produktów jest regularnie kontrolowana.
Szukasz hurtowni lub dużych opakowań mąki pełnoziarnistej?
VehGro jest hurtownią i importerem mąki pszennej pełnoziarnistej Ekologiczny. Oferujemy szeroki asortyment tysięcy (biologicznych) składników, które możemy oferować zarówno jako pojedynczy składnik, jak i mieszankę. Czy interesują Cię możliwości, które oferujemy, aby z naszych składników stworzyć własne produkty?
Sprawdź nasz koncept private label.
Twoje własne private label Mąka Pszenna Pełnoziarnista Ekologiczny?
Chcesz wprowadzić na rynek swoją własną Mąkę Pszenna Pełnoziarnistą Ekologiczny? Skontaktuj się z naszym działem sprzedaży. Chętnie Ci pomożemy.
Numer artykułu | 58780-conf |
---|---|
Specyfikacja produktu | Specsheet |
Forma produktu | Proszek |
Stopień mielenia | Drobne |
Kolor | Beżowy |
Składniki | Pszenica, Mąka pszenna słodowa |
Witaminy i Minerały | Kwas foliowy, Fosfor, Żelazo, Magnez, Mangan, Witamina B1, Witamina B3, Witamina B6, Cynk |
Zawiera następujące alergeny | Gluten, Pszenica |
Możliwa krzyżowa kontaminacja | Żyto |
Specjalne Cechy | Ekologiczny, Lacto-wegetariański, Wegański |
Kraj uprawy | Holandia |
Kraj produkcji | Holandia |
Marka | Private Label |
Kod HS | 11010015 |
Możliwość private label? | Nie |
Zalecane użycie | Dodać do smaku |
Energia (kcal/kJ) | 328 kcal / 1387 kJ |
Białka | 14 g |
Węglowodany | 59 g (Sugars: 1 g) |
Tłuszcze | 2 g (Saturated: 0.3 g) |
Włókna | 9 g |
Sól | 0 g |