Masło kakaowe blok Ekologiczny

Hurtowa sprzedaż i marka własna Masła Kakaowego Blok Ekologiczny. Zakupy hurtowe lub jako konsument? Zamów bezpośrednio!
Extra accessories
- Cacaobutter jest wytwarzana z najwyższej jakości ziaren kakaowych, które są ręcznie zbierane i oczyszczane bez dodatków.
- Cacaobutter może być używana do samodzielnego przygotowania czekolady i nadaje kremową teksturę smoothie oraz deserom.
- Cacaobutter jest również często stosowana w produktach do pielęgnacji osobistej z powodu korzyści dla skóry.
Historia i pochodzenie
Kakao (Theobroma) po raz pierwszy zbierane było przez Olmeków w Meksyku, już od 1000 r. p.n.e. W tamtych czasach było głównie używane do wzmacniających napojów. Przez lata Majowie i Aztekowie przejęli to użycie w swoich kulturach. Kakao stało się częścią rytuałów ceremonialnych, a ziarna kakao były środkiem płatniczym. W XVI wieku Hiszpanie przywieźli kakao do Europy.
W połowie XVII wieku stało się popularnym napojem. Poprzez kolonie różnych europejskich krajów wprowadzono drzewa kakaowe do Azji i Afryki Zachodniej, ponieważ w Europie rosło zapotrzebowanie na czekoladę.
Ziarno kakaowe jest surową bazą do produkcji czekolady. Te ziarna kakao pochodzą z tropikalnych klimatów Ameryki Południowej (Ekwador). Drzewo Theobroma cacao jest u Majów i Azteków uważane za święte. Ziarna kakao z drzewa są zbierane ręcznie, a surowe ziarna są następnie oczyszczane w naturalnej wodzie, a następnie selekcjonowane pod kątem najlepszej jakości. Proces ten zapewnia, że wartości odżywcze zostają zachowane, bez jakichkolwiek dodatków.
Masło kakaowe
Drzewa kakaowe produkują strąki, które zawierają od 20 do 40 ziaren. Ziarna te są wydobywane z strąków i suszone na słońcu. Następnie są sortowane i dalej suszone, aby pozbyć się wody i uzyskać wspaniały aromat.
Następnie ziarna są oddzielane od łupin, a w ciągu 10 godzin są mielone na drobną pastę, nazwaną likierem kakaowym. Ta pasta jest następnie prasowana, aby oddzielić tłuszcz od reszty. Tłuszcz to masło kakaowe, a reszta jest dalej przetwarzana na kakao w proszku. Masło jest zestalone i wlewane w kostki.
Użycie
Masło kakaowe jest bardzo odpowiednie do samodzielnego przygotowania czekolady. Możesz również używać masła kakaowego, aby uczynić swój smoothie lub deser bardziej kremowym. Ponadto jest bardzo dobre dla skóry, dlatego jest wykorzystywane w wielu produktach do pielęgnacji osobistej. Zalecana dzienna dawka to 5-10 g.
Blok masła kakaowego Premium Ekologiczny
Blok Masła Kakaowego Ekologiczny od VehGro to produkt o ekologiczny certyfikowanej jakości premium. Dzięki temu certyfikatowi wiesz, że to, co kupujesz, powstało z dbałością o ludzi i przyrodę.
VehGro promuje produkty, które są zdrowe i najwyższej jakości. Wybrane przez nas (biologiczne) produkty naturalne pochodzą z różnych regionów świata. Wszystkie produkty są kontrolowane w Europie, a często także pakowane.
Certyfikat BIO oznacza 100% kontrolowane ekologiczny i wiarygodność. Te składniki są więc gwarantowane jako wolne od wszelkich dodatków, takich jak cukry, tłuszcze i spełniają wszystkie europejskie wymagania dotyczące pestycydów. Jakość naszych produktów jest regularnie kontrolowana.
Szukasz hurtownika lub importera Bloku Masła Kakaowego Ekologiczny?
VehGro jest hurtownikiem i importerem Bloku Masła Kakaowego Ekologiczny. Oferujemy szereg tysięcy (biologicznych) składników, które możemy oferować zarówno jako pojedynczy składnik, jak i mieszankę. Jeśli jesteś zainteresowany naszym konceptem prywatnej marki, zapraszamy tutaj.
Twój własny blok masła kakaowego na prywatnej marce Ekologiczny?
Chcesz wprowadzić swoje własne kakao na rynek? Skontaktuj się z naszym działem sprzedaży. Chętnie Ci pomożemy.
Numer artykułu | 40018-conf |
---|---|
Specyfikacja produktu | Specsheet |
Forma produktu | Proszek |
Składniki | Ziarno kakaowca |
Specjalne Cechy | Ekologiczny |
Kraj uprawy | Peru |
Marka | Private Label |
Kod HS | 18040000 |
Możliwość private label? | Nie |
Zalecane użycie | 5-10g dziennie. Skonsultuj się z lekarzem przed użyciem produktów o wysokim stężeniu składników odżywczych. |
Energia (kcal/kJ) | 896 kcal / 3685 KJ |
Białka | 0.2 g |
Węglowodany | 0 g |
Tłuszcze | 99.5 g |
Tłuszcze nasycone | 60.6 g |
Włókna | 0 g |
Sód | - |
Sól | 0.0 g |