Masło kakaowe surowe Ekologiczny

(0 reviews)

Hurtownia i marka własna masła kakaowego Raw Ekologiczny. Zakupy hurtowe lub jako konsument? Zamów bezpośrednio!

Potrzebujesz pomocy?
Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00–17:00
Skontaktuj się z nami
Browse to
Details

Historia i pochodzenie

Kakao (Theobroma) po raz pierwszy zostało zbiore przez Olmeków w Meksyku, już od 1000 r. p.n.e. W tamtych czasach było głównie stosowane do napojów wzmacniających. W ciągu lat Majowie i Aztekowie przejęli tę praktykę w swoich kulturach. Kakao stało się częścią rytuałów ceremonialnych, a ziarna kakao były środkiem płatniczym. W XVI wieku Hiszpanie wnieśli kakao do Europy.

W połowie XVII wieku stało się popularnym napojem. Poprzez kolonie różnych krajów europejskich wprowadzono drzewa kakaowe do Azji i Afryki Zachodniej, ponieważ w Europie wzrastał popyt na czekoladę.

Ziarno kakao jest surową bazą do produkcji czekolady. Te ziarna kakao pochodzą z tropikalnych klimatów Ameryki Południowej (Ekwador). Drzewo Theobroma cacao jest u Majów i Azteków uważane za święte. Ziarna kakao z drzewa są zbierane ręcznie, a surowe ziarna są następnie czyszczone w naturalnej wodzie i selekcjonowane, aby uzyskać najlepszą jakość. Proces ten zapewnia, że wartości odżywcze pozostają nienaruszone, bez żadnych dodatków.

Masło kakaowe

Drewka kakaowe produkują strąki, a te strąki zawierają od 20 do 40 ziaren. Ziarna są wyjmowane ze strąków i fermentowane na słońcu. Następnie są sortowane i dalej suszone, co pozwala na usunięcie wody i uzyskanie pysznego aromatu.

Następnie ziarna są oddzielane od swoich łupin, a w ciągu 10 godzin są mielone na drobną pastę, zwaną likierem kakaowym. Ta pasta jest następnie prasowana, aby oddzielić tłuszcz od reszty. Tłuszcz to masło kakaowe, a resztę przetwarza się na proszek kakaowy.

Zastosowanie

Masło kakaowe jest idealne do samodzielnego wytwarzania czekolady. Można również używać masła kakaowego, aby uczynić swoje smoothie lub deser bardziej kremowym. Dodatkowo jest bardzo korzystne dla skóry, dlatego jest używane w wielu produktach do pielęgnacji. Zalecana dzienna dawka wynosi 5-10 g.

Premium Masło Kakaowe Surowe Ekologiczny

Masło Kakaowe Surowe Ekologiczny od VehGro to produkt ekologiczny certyfikowany o premium jakości. Dzięki temu certyfikatowi wiesz, że to, co kupujesz, powstało z troską o ludzi i naturę.

VehGro stoi za produktami, które są zdrowe i najwyższej jakości. Wybrane przez nas (biologiczne) produkty naturalne pochodzą z różnych regionów świata. Wszystkie produkty są kontrolowane w Europie i często również pakowane.

Certyfikat BIO oznacza 100% kontrolowane ekologiczny i wiarygodność. Te składniki są więc gwarantowane jako wolne od wszelkich dodatków, takich jak cukry, tłuszcze i spełniają wszystkie europejskie wymogi dotyczące środków ochrony roślin. Jakość naszych produktów jest regularnie kontrolowana.

Szuka hurtownika lub importera Masła Kakaowego Surowego Ekologiczny?

VehGro jest hurtownią i importerem Masła Kakaowego Surowego Ekologiczny. Oferujemy szeroki wybór tysięcy (biologicznych) składników, które możemy dostarczyć zarówno jako pojedynczy składnik, jak i w mieszankach. Jeśli jesteś zainteresowany naszym konceptem private label, kliknij tutaj.

Twój własny private label Masło Kakaowe Surowe Ekologiczny?

Chcesz wprowadzić swoje własne Kakao na rynek? Skontaktuj się z działem sprzedaży. Chętnie Ci pomożemy.

Więcej informacji
Numer artykułu 40017-conf
Specyfikacja produktu Specsheet
Forma produktu Blok
Składniki Ziarno kakaowca
Specjalne Cechy Ekologiczny, Surowy
Kraj uprawy Ekwador
Marka Private Label
Kod HS 18040000
Możliwość private label? Nie
Zalecane użycie 5-10g dziennie. Skonsultuj się z lekarzem przed użyciem produktów o wysokiej koncentracji składników odżywczych.
Energia (kcal/kJ) 900 kcal / 3702 KJ
Białka 0 g
Węglowodany 0 g
Tłuszcze 100 g
Tłuszcze nasycone 51,2 g
Włókna 0 g
Sód 0 g
Sól 0g
Opinie
Potrzebujesz pomocy?
Jesteśmy dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00–17:00
Skontaktuj się z nami