Papryka w proszku ostry kiemarm Ekologiczny

Hurtownia i marka własna papryki w proszku ostrej Ekologiczny. Zakupy hurtowe czy jako konsument? Zamów bezpośrednio!
- oszczędź
Extra accessories
- Nadaje potrawom pikantny smak, nie będąc przytłaczającym
- Wykonane z wyjątkowych ostrej papryki, które dobrze rozwijają swój smak w ciepłych i suchych klimatach
- Wszechstronne w użyciu, zarówno w daniach na ciepło, jak i na zimno, oraz do celów dekoracyjnych
Pochodzenie ostrej papryki w proszku
Papryka w proszku powstaje z suszonych i/lub wędzonych mielonych papryk. Nie są to znane, dzwonkowate czerwone papryki, lecz specjalny rodzaj ostrych papryczek, które osiągają długość od 12 do 15 cm i rozwijają swój smak tylko w dość ciepłym i suchym klimacie. Często używa się odmiany tej samej rodziny co papryka hiszpańska, która jest łagodniejsza w smaku. Im jaśniejszy kolor papryki, tym lepsza jakość proszku. Świeża papryka w proszku ma kolor od ciemnoczerwonego do jasnoczerwonego; kiedy proszek się starzeje i traci smak, zmienia kolor na jasnobrązowy.
Proces produkcji, ostra papryka w proszku
Pikantna w smaku, ale łagodniejsza niż pieprz cayenne. Aby osiągnąć ten smak, mieli się także trochę nasion. Kolor proszku staje się wówczas jaśniejszy niż kolor wersji "słodkiej". Im więcej nasion jest używanych, tym ostrzejszy i jaśniejszy jest proszek.
Papryka w proszku, bardzo uniwersalny i popularny proszek
Papryka w proszku jest używana jako przyprawa zarówno w potrawach na ciepło, jak i na zimno, a także do celów dekoracyjnych. Rodzaje potraw, w których wykorzystywana jest papryka w proszku, to sosy, sałatki, zupy, gulasz, potrawy z kurczaka, mięsa i ryb, oraz w połączeniu z niektórymi rodzajami warzyw (takimi jak kapusta, kalafior) i wieloma potrawami meksykańskimi. Węgierska salami w dużych ilościach zawiera paprykę w proszku jako środek konserwujący. Proszek jest również składnikiem niektórych mieszanek przypraw, takich jak proszek chili, przyprawy cajun i meksykańskie przyprawy. Do celów dekoracyjnych proszek używany jest na przykład na jajkach faszerowanych i sałatkach.
Gdzie można kupić ostrą paprykę w proszku?
Oczywiście, ostrą paprykę w proszku można kupić w Vehgroshop. W naszym sklepie internetowym możesz zamówić ostrą paprykę w proszku w opakowaniach od małych do dużych. Zapisz się do naszego newslettera, aby nie przegapić żadnej oferty na ostrą paprykę w proszku.
Premium Ostra Papryka w Prosze Kiemarna Ekologiczny
Ten produkt od VehGro to produkt ekologiczny certyfikowany o premium jakości. Dzięki temu certyfikatowi wiesz, że to, co kupujesz, powstało z dbałością o ludzi i przyrodę.
VehGro wspiera produkty, które są zdrowe i najwyższej jakości. Wybrane przez nas (biologiczne) produkty naturalne pochodzą z różnych regionów świata. Wszystkie produkty są kontrolowane w Europie i często również pakowane.
Certyfikat BIO oznacza 100% kontrolowane ekologiczny i niezawodność. Te składniki są zatem gwarantowane wolne od dodatków, takich jak cukry, tłuszcze, i spełniają wszystkie europejskie normy dotyczące środków ochrony roślin. Jakość naszych produktów jest regularnie kontrolowana.
Szukasz hurtowni lub dużych opakowań ostrej papryki w proszku?
VehGro jest hurtownią i importerem ostrej papryki w proszku kiemarna Ekologiczny. Oferujemy cały szereg tysięcy (biologicznych) składników, które możemy zaoferować zarówno jako pojedynczy składnik, jak i mieszankę. Czy jesteś zainteresowany możliwościami, które oferujemy, aby z naszych składników stworzyć własne produkty?
Zobacz nasze koncepcje prywatnej marki.
Twoja własna prywatna marka Papryka w Prosze Kiemarna Ekologiczny?
Chcesz wprowadzić na rynek swoją własną Paprykę w Prosze Kiemarną Ekologiczny? Skontaktuj się z naszą działem sprzedaży. Chętnie Ci pomożemy.
Numer artykułu | 80082-conf |
---|---|
Specyfikacja produktu | Specsheet |
Forma produktu | Proszek |
Składniki | Pieprz |
Specjalne Cechy | Ekologiczny, Zredukowany poziom zarazków |
Kraj uprawy | Hiszpania |
Marka | Private Label |
Kod HS | 07129090 |
Możliwość private label? | Tak |
Zalecane użycie | Dodaj do smaku do swoich ulubionych potraw. |
Energia (kcal/kJ) | 317 kcal / 1326 KJ |
Białka | 15 g |
Węglowodany | 35 g |
Tłuszcze | 13 g |
Tłuszcze nasycone | 2 g |
Włókna | 21 g |
Sód | 34 mg |
Sól | 0 g |