Pasta kakaowa surowa organiczna blok 5 kg

Hurtownia i marka własna Pasta kakaowa surowa organiczna blok 5 kg. Kupować hurtowo czy jako konsument? Zamów bezpośrednio!
- Cacao Pasta Raw jest wytwarzana z surowych ziaren kakao, które są zbierane i selekcjonowane ręcznie, aby zapewnić najlepszą jakość.
- Ziarna kakao są fermentowane i suszone w specjalny sposób, aby zachować wartości odżywcze.
- Nasza Cacao Pasta Raw jest dostępna w wygodnych blokach, idealna do produkcji czekolady lub do użytku przemysłowego.
Historia i pochodzenie kakao
Kakao (Theobroma) po raz pierwszy zbierano przez Olmeków w Meksyku już od 1000 roku p.n.e. Wówczas było szczególnie używane do napojów wzmacniających. Przez lata Majowie i Aztekowie przejęli ten zwyczaj w swoich kulturach. Kakao stało się częścią rytuałów ceremonialsnych, a ziarna kakao były środkiem płatniczym. W XVI wieku Hiszpanie przywieźli kakao do Europy.
Obecnie dostępne tylko w blokach 30 kg
Nasze bloki pasty kakaowej o wadze 5 kg są obecnie słabo dostępne z powodu nieudanych zbiorów. Jednak udało nam się zdobyć partię bloków o wadze 30 kg. Ten tymczasowy produkt jest dostępny do chwili, gdy wersja 5 kg znów będzie na stanie. Kliknij tutaj, aby zobaczyć i zamówić
.W połowie XVII wieku stało się popularnym napojem. Przez kolonie różnych krajów europejskich wprowadzono drzewa kakaowe w Azji i Afryce Zachodniej, ponieważ w Europie rosło zapotrzebowanie na czekoladę.
Ziarna kakaowe są surową podstawą do produkcji czekolady. Te ziarna kakao pochodzą z tropikalnych klimatów w Ameryce Południowej. Drzewo Theobroma cacao jest święte dla Majów i Azteków. Ziarna kakao z drzewa są zbierane ręcznie, a surowe ziarna są następnie czyszczone w naturalnej wodzie i selekcjonowane pod kątem najlepszej jakości. Proces ten zapewnia zachowanie wartości odżywczych bez dodatków.
Nasza pasta kakaowa Raw pochodzi z regionu Ucayali w Peru. Kakao tam zbierają drobni rolnicy, z którymi współpracujemy w regionie Ucayali w peruwiańskiej dżungli. Zespół odpowiedzialny za zrównoważoną produkcję udziela bezpłatnej pomocy technicznej rolnikom, aby poprawić wydajność na hektar, stosować zasady rolnictwa ekologicznego i zapewnić rolnikom niezbędne wsparcie ogólne. Zespół oferuje również wsparcie logistyczne, odbierając produkt od rolników, którzy często mieszkają w bardzo odległych obszarach, i dostarczając go do naszego zakładu produkcyjnego.
Pasta kakaowa
Drzewa kakaowe produkują strąki, które zawierają od 20 do 40 ziaren. Ziarna kakao są fermentowane w specjalnym procesie, który uniemożliwia osiągnięcie temperatury powyżej 40 stopni podczas fermentacji. Następnie ziarna kakao są suszone na słońcu, aż pozostaje w nich tylko 3% wilgoci. Na koniec ziarna są łuskane i miażdżone, co pozwala uzyskać kawałki kakao, pastę kakaową, masło kakaowe lub proszek kakaowy.
BLOKI PASTY KAKAOWEJ
Bloki pasty kakaowej są wykorzystywane do produkcji czekolady. Ta płyta o wadze 5 kg jest łatwa do łamania na małe kawałki do sprzedaży detalicznej.
Hurtownia ekologicznego surowego kakao
Szukasz hurtowni lub dużych opakowań ekologicznego surowego kakao? Vehgroshop jest hurtownią pasty kakaowej. Chcesz kupić ekologiczne surowe kakao? Oferujemy różne opakowania od 100 gramów do pełnych palet. Zapisz się do naszego newslettera, aby nie przegapić żadnej oferty ekologicznego surowego kakao.
Numer artykułu | 400241 |
---|---|
Specyfikacja produktu | Specsheet |
Specjalne Cechy | Ekologiczny, Surowy |
Kraj uprawy | Peru |
Marka | Private Label |
EAN | 8721306702468 |
Kod HS | 18031000 |
Możliwość private label? | Tak |
Zalecane użycie | 5-10g dziennie. Skonsultuj się z lekarzem przed użyciem produktów o wysokim stężeniu składników odżywczych. |
Energia (kcal/kJ) | 633 kcal / 2617 kJ |
Białka | 14 g |
Węglowodany | 16,7 g |
Tłuszcze | 53,3 g (saturated: 32,5 g) |
Tłuszcze nasycone | 0 |
Włókna | 11,9 g |
Sól | 0,1 g |