Proszek Kurkuma Ekologiczny

Hurtownia i marka prywatna proszku z kurkumy Ekologiczny. Kupować hurtowo czy jako konsument? Zamów bezpośrednio!
- oszczędź
Extra accessories
- Zawiera silny przeciwutleniacz kurkuminę, która może przyczynić się do zdrowej diety.
- Uniwersalny w użyciu, zarówno w daniach indyjskich, jak i w herbacie oraz produktach pielęgnacyjnych.
Co to jest Proszek z Kurkumy
Kurkuma ma znany smak, który przypomina imbir, ale jest nieco bardziej gorzki w posmaku. Curcuma Longa znana jest jako indyjska kurkuma, to przyprawa, która należy do rodziny imbirowatych. Jest składnikiem często używanym w curry i potrawach wschodnich, ale także jako żółty barwnik, na przykład w musztardzie.
Czy Proszek z Kurkumy jest Zdrowy?
Chociaż jest to potężna przyprawa, organizm nie wchłania jej w optymalny sposób. Aby poprawić wchłanianie, zaleca się stosowanie jej w połączeniu z czarnym pieprzem. Ta kombinacja zapewnia lepsze wchłanianie kurkuminy.
Każde 100 gramów bioproszku z kurkumy składa się z kilku procent kurkuminy, aktywnej substancji znanej ze swoich właściwości antyoksydacyjnych. Zawiera również niską zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych. Jest to całkowicie naturalny produkt, a w Vehgroshop nie zawiera substancji dodatnich.
Unikalne Cechy Proszku z Kurkumy
Nasza indyjska kurkuma / proszek z kurkumy, znana również jako żółty imbir, jest starannie mielona z wyselekcjonowanych korzeni i jest w 100% czysta oraz ekologiczny. Ma drobną, proszkowatą teksturę i żółty kolor, który doskonale komponuje się w każdym daniu, do którego jest dodawana, od tradycyjnych indyjskich curry po nowoczesne dania fusion. Użyj jej na przykład w pieczeniu, aby uzyskać żółty kolor.
Użycie w Kuchni
Proszek z kurkumy, znany również jako 'koenjit' i 'kunyit' w niektórych kulturach, jest podstawowym składnikiem w daniach indyjskich, ale jest również często używany do przyprawiania żółtego ryżu, zup, sosów i curry. Ta kolorowa przyprawa doskonale łączy się z czarnym pieprzem, imbirem i musztardą. Najlepiej przechowywać ten produkt w chłodnym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, z dala od dzieci.
Dla kogo proszek z kurkumy może nie być odpowiedni?
Chociaż jest bezpieczny dla wielu, stosowanie go zaleca się unikać w przypadku ciąży, karmienia piersią, problemów z pęcherzykiem żółciowym, kamieni nerkowych, chorób krzepnięcia krwi, przy stosowaniu leków przeciwzakrzepowych, niedoborze żelaza i cukrzycy. Przekroczenie zalecanej dawki również nie jest zalecane. W razie wątpliwości zawsze warto skonsultować się z lekarzem pierwszego kontaktu.
Suplementy nigdy nie powinny zastępować zrównoważonej i zróżnicowanej diety.
Oczekiwany powrót około: | 30 cze 2025 |
---|---|
Numer artykułu | 43410-conf |
Specyfikacja produktu | Specsheet |
Ekstra Info | Nutritional Values Flowchart |
Forma produktu | Proszek |
Kolor | Żółty |
Składniki | Kurkuma |
Witaminy i Minerały | Potas |
Specjalne Cechy | Ekologiczny |
Kraj uprawy | Indie |
Marka | Private Label |
Kod HS | 09103000 |
Możliwość private label? | Tak |
Zalecane użycie | 5 do 10 gram dziennie |
Energia (kcal/kJ) | 341,7 Kcal / 1429.6 kJ |
Białka | 8,42 g |
Węglowodany | 71,2 g ( Sugar <0.5 g) |
Tłuszcze | 2.56 g |
Tłuszcze nasycone | 0.15 g |
Włókna | 20.92 g |
Sól | 0.49 g |