Soczewica Czerwona Połowa Lekko Olejona Ekologiczny

Hurtownia i marka prywatna lnu czerwonego splitu lekko olejowanego Ekologiczny. Kupować hurtowo czy jako konsument? Zamów bezpośrednio!
- Czerwone soczewice mają wysoką proporcję białka do energii kalorycznej, co sprawia, że są dobrym uzupełnieniem dla osób, które dużo ćwiczą.
- Orzechowy smak i szybkie przygotowanie sprawiają, że czerwone soczewice są idealne do curry i zup, co czyni je popularnymi wśród wegetarian i wegan.
- Nasze ekologiczne czerwone soczewice są lekko polane olejem słonecznikowym i nie są genetycznie modyfikowane ani napromieniowane.
Pochodzenie Czerwonej Soczewicy
Soczewica to strączkowiec uprawiany już w latach 6000 p.n.e. na Bliskim Wschodzie. Prawdziwa soczewica to nasiono rośliny Lens culinaris. Czerwone soczewice uprawiane są w Kanadzie, USA, Argentynie, Chile i Turcji.
Czerwona soczewica znana jest ze swojego złotego i pomarańczowego koloru. Soczewice mają drugą najwyższą proporcję białka do energii kalorycznej wśród wszystkich strączków, zaraz po soi, co sprawia, że są dobrym uzupełnieniem dla osób, które dużo ćwiczą.
Zastosowania Czerwonej Soczewicy
Czerwone soczewice można stosować na wiele sposobów: mogą być namaczane, kiełkowane lub pieczone, ale większość ludzi je gotuje.
To, co wyróżnia czerwoną soczewicę, to jej orzechowy smak, a w połączeniu z faktem, że są stosunkowo szybkie w przygotowaniu, czyni ją idealnym składnikiem do curry czy zupy. Czerwone soczewice są bardzo popularne wśród wegetarian i wegan. Soczewice są doskonałym składnikiem do zamienników mięsa ze względu na wysoką wartość odżywczą. Nasze ekologiczne czerwone soczewice są lekko skropione olejem słonecznikowym. Nie są genetycznie modyfikowane ani naświetlane.
Gdzie można kupić ekologiczne czerwone soczewice?
Oczywiście ekologiczne czerwone soczewice można kupić w Vehgroshop. W naszym sklepie internetowym możesz zamówić ekologiczne czerwone soczewice w opakowaniach od małych do dużych. Zapisz się do naszego newslettera i nie przegap żadnej oferty na ekologiczne czerwone soczewice.
Premium Soczewica Czerwona Split Lekko Olejowana Ekologiczny
Ten produkt od VehGro to ekologiczny certyfikowany produkt premium. Dzięki temu certyfikatowi wiesz, że to, co kupujesz, powstało z myślą i troską o ludzi i naturę.
VehGro to produkty, które są zdrowe i najwyższej jakości. Wybrane przez nas (ekologiczne) produkty pochodzą z różnych regionów świata. Wszystkie produkty są kontrolowane w Europie, a często także pakowane.
Certyfikat BIO oznacza 100% kontrolowane ekologiczny i wiarygodność. Te składniki są więc gwarantowane jako wolne od wszelkich dodatków, takich jak cukry czy tłuszcze, i spełniają wszystkie europejskie wymagania dotyczące środków ochrony roślin. Jakość naszych produktów jest regularnie kontrolowana.
Szukasz hurtowni lub dużego opakowania ekologicznych czerwonych soczewic?
VehGro jest hurtownią i importerem Soczewicy Czerwonej Split Lekko Olejowanej Ekologiczny. Oferujemy szeroki wybór tysięcy (ekologicznych) składników, które możemy dostarczać zarówno jako pojedynczy składnik, jak i mieszankę. Czy jesteś zainteresowany możliwościami, które oferujemy, aby stworzyć własne produkty z naszych składników?
Zobacz nasze koncepcje private label.
Własna marka prywatna Soczewica Czerwona Split Lekko Olejowana Ekologiczny?
Czy chcesz wprowadzić na rynek swoją własną Soczewicę Czerwoną Split Lekko Olejowaną Ekologiczny? Skontaktuj się z naszym działem sprzedaży. Chętnie Ci pomożemy.
Numer artykułu | 58580-conf |
---|---|
Specyfikacja produktu | Specsheet |
Forma produktu | Fasola |
Stopień mielenia | Cały/ Nie zmielony |
Kolor | Czerwony |
Składniki | Soczewica, Olej słonecznikowy |
Witaminy i Minerały | Bètakaroten, Kwas foliowy, Fosfor, Żelazo, Magnez, Witamina A, Witamina B1 |
Specjalne Cechy | Ekologiczny, Bez alergenów, Koszerny, Wegetariańskie, Wegański |
Kraj uprawy | Turcja |
Kraj produkcji | Turcja |
Marka | Private Label |
Kod HS | 07134000 |
Możliwość private label? | Nie |
Zalecane użycie | Instrukcja obsługi Czerwonej SoczewicyUmieść Czerwone Soczewice w sitku lub drobnym durszlaku. Upewnij się, że dokładnie umyjesz soczewicę przed gotowaniem. Dodaj wodę do czerwonej soczewicy i doprowadź wodę do wrzenia. Kiedy osiągnie temperaturę wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu. Nie zapomnij mieszać, aby soczewica nie przypaliła się do garnka. Czerwona Soczewica powinna gotować się przez około 25 minut. Możesz zobaczyć, że są gotowe, gdy soczewica stanie się gęsta. Teraz możesz przyprawić Czerwone soczewice solą i pieprzem i są gotowe do spożycia. Zastosowanie Czerwonej SoczewicyGotowana soczewica zazwyczaj jest dodatkiem do innych dań: dodaj je do zupy lub gulaszu, wrzuć do curry warzywnego lub mięsnego, albo zrób z nich koftę. |
Energia (kcal/kJ) | 302 kcal / 1260 kJ |
Białka | 27.2 g |
Węglowodany | 29.4 g (sugar = 3.0 g) |
Tłuszcze | 2.3 g (saturated = 0.4) |
Tłuszcze nasycone | 0.15 g |
Włókna | 10.7 g |
Sód | - |
Sól | 0.06 g |