Płatki soli
Witamy na naszej stronie poświęconej wyjątkowemu produktowi - flokom solnym. Floki solne to sól w formie płatków. W rzeczywistości Sól Płatków Śniegu to sól morska, o specyficznym smaku i unikalnej strukturze, która przypomina płatki śniegu.
Jakie są dokładnie płatki soli?
Płatki soli to sól w formie płatków. Czym tak naprawdę jest sól płatków śniegu? Można ją spotkać w luksusowych restauracjach lub u telewizyjnych kucharzy - szczególnie Jamie Oliver znany jest z tego, że chętnie gotuje z Płatkami Soli.
W rzeczywistości sól płatków śniegu to sól morska, o specyficznym smaku i całkowicie unikalnej strukturze, przypominającej płatki śniegu - to prawdziwa uczta na Twoim talerzu.
Różne rodzaje soli
Sól to nie tylko sól, tak samo jak substancje słodzące to nie tylko substancje słodzące. Myśląc o substancjach słodzących, myślisz o cukrze. Ale na rynku jest znacznie więcej substancji słodzących, pomyśl choćby o stewii czy aspartamie. Sól to ogólna nazwa dla jednego z czterech smaków na Twoim języku (słodki, gorzki, kwaśny, słony).
Co sprawia, że sól płatków śniegu jest wyjątkowa?
Pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy w soli płatków śniegu, jest jej unikalna struktura
. Te płatki soli morskiej mają całkowicie inną strukturę niż zwykła sól morska czy sól kuchenna, która pochodzi z opakowania. Wygląda po prostu pięknie: struktura przypomina prawie kształt piramidy. Nic dziwnego, że sól płatków śniegu jest również nazywana 'solą piramidową'. Smak soli jest wyjątkowo czysty.Skąd pochodzi sól płatków śniegu?
Sól płatków śniegu pochodzi z różnych miejsc na świecie. Z Afryki, Indii, Anglii i innych lokalizacji.
Sól płatków śniegu to najpopularniejsza sól w Wielkiej Brytanii.
Do czego można używać soli płatków śniegu?
Chcesz kupić płatki soli morskiej? Nie używaj ich do gotowania wody. To byłoby zmarnowanie. Nie używaj również płatków w daniach pieczonych, ponieważ unikalna struktura zostanie utracona.
To sztuka, aby zachować unikalną strukturę płatków soli. Struktura piramidy jest bowiem przyjemnie 'chrupiąca'. Sól płatków śniegu to prawdziwy akcent wykończenia i szczególnie smakuje na kanapkach, lub w połączeniu z kawałkiem mięsa. Chcesz naprawdę poczuć smak soli.
Formowanie kryształów
Odparowywanie wody morskiej odbywa się za pomocą podgrzewanych patelni. Woda w podgrzewanych patelniach odparowuje, po czym z soli formują się kryształy. Z pomocą widłów z długimi trzema gałęziami sól jest grabić. W języku angielskim znane jest to jako 'raking the salt'.
Piękny produkt końcowy
W wyniku grabienia powstaje płatkowa struktura. Te
są jednocześnie bardzo ładne i kruche. Można je łatwo pokruszyć między palcami. To struktura i tekstura czynią tę sól unikalną. Zakup płatków soli jest zdecydowanie dla unikalnego doznania chrupania.