Suszone Warzywa
Witamy na naszej stronie z suszonymi warzywami z różnorodnymi ekologicznymi suszonymi warzywami, które są bogate w minerały, witaminy i przeciwutleniacze. Tutaj znajdziesz warzywa suszone wysokiej jakości.
Czy suszone warzywa są zdrowe?
Suszone warzywa: gdzie je kupić? W VehGro, hurtowni produktów ekologicznych. Są pełne minerałów i witamin oraz przeciwutleniaczy. Szczególnie w przypadku warzyw, które zostały profesjonalnie wysuszone, jakość jest zachowana.
Nie trzeba się obawiać o nadmiar witamin przy spożywaniu warzyw w dużej ilości: jest to bowiem prawie niemożliwe. Oczywiście trzeba uważać na tabletki i suplementy witaminowe i nie przekraczać maksymalnej dziennej dawki.
Zalety
Kupowanie suszonych warzyw ma wiele zalet. Na przykład suszone warzywa w proszku mają więcej smaku. Dzieje się tak, ponieważ usunięcie wilgoci powoduje skoncentrowany smak. Proszek warzywny można łatwo dodać do sosów, napojów energetycznych lub jogurtów.
Suszone warzywa do kupienia
Praktycznie wszystkie rodzaje warzyw można suszyć. Dotyczy to holenderskich „klasyków” jak ziemniak, burak, cebula i brokuł, ale także szczególnych produktów warzywnych jak chlorella, galanga i maca.
W Vehgro, hurtowni ekologicznej warzyw bio, mamy dużą ofertę różnych suszonych warzyw.
Magia ziemniaka
Czy to typowo holenderskie? Zdecydowanie nie. (słodki) ziemniak pochodzi pierwotnie z Ameryki Południowej. Obecnie ziemniak jest masowo konsumowany w krajach zachodnich.
Proszek z Ashwagandhy
Proszek Ashwagandha wytwarzany jest z korzeni rośliny 'Withania Somnifera'. W proszku znajdują się użyteczne składniki odżywcze, w tym cholina, alkaloidy, kwasy tłuszczowe i aminokwasy.
Jarmuż także poza miesiącami zimowymi
Ah, jarmuż! Kto go nie zna? Ta warzywna roślina jest w Holandii spożywana w miesiącach zimowych, przede wszystkim w postaci purée z kiełbasą. Jarmuż jest bogaty w witaminy i przeciwutleniacze.
Czego można się spodziewać po chlorelli?
Chlorella to tzw. jednokomórkowa „mikroalga”. Żyje w słodkiej wodzie i rośnie na całym świecie.
Chlorella zawiera dużo białka, żelaza, potasu i błonnika.
Maca: naturalny wzmacniacz smaku
Maca to roślina bulwiasta, pochodząca z Peru w Ameryce Południowej. Była głównie uprawiana na nieurodzajnych terenach, które okazały się niewłaściwe dla innych upraw. Obecnie Maca jest dostępna m.in. w hurtowni warzyw.
Maca jest dobrym wzmacniaczem smaku i doskonale komponuje się z surowym kakao, mlekiem orzechowym oraz w różnych sokach.
Kłącze galangi: tajski skarb
Kłącze galangi to wieloletnia roślina tropikalna spokrewniona z imbirem. Obecnie kłącze uprawiane jest w Malezji, Indonezji, Indochinach i Tajlandii. W Europie jest obecna od dłuższego czasu.
Produkty VehGro, hurtowni warzyw, są ekologiczny certyfikowane i najwyższej jakości.